Boccia pelisetit Megaform 2 mallia + tuomarisetti

72,00 279,00  (58,06  alv0%)

Kuvaus

Boccia on peli, jota voi pelata kaksinpelinä, pari- tai joukkuepelinä. Boccia peli on Petankkin kaltainen kuulapeli, joka on kehitetty niin että myös motorisesti rajoitteelliset kykenevät pelaamaan peliä. Tämä on siis aivan loistava peli ikään ja kuntoon katsomatta.

Malli Standart myydään toistaiseksi Dinox-nimellä. Peli on sama kuin ennenkin.

Huom!  Uudet pallot tuntuvat aluksi kovilta. Ne pehmenevät käytössä ja ne saa pelikuntoon nopeasti hieromalla niitä kämmenellä lattiaa vasten vain minuutin- parin ajan.

1.Bocciapeli Megaform Standart Dinox

Sisältää:

 • 6 punaista palloa
 • 6 sinistä palloa
 • 1 valkoinen maalipallo
 • Säilytyslaukku olkakantohihnalla
 • Pallojen materiaali: polyuretaani
 • Pallojen koko: 9 cm
 • Pallojen paino: 275 g

2. Bocciapeli Megaform äänellä

Boccia äänellä on peli, jota voi pelata näkörajoitteiset kaksinpelinä, pari- tai joukkuepelinä.

Sisältää:

 • 6 punaista palloa
 • 6 sinistä palloa
 • 1 valkoinen maalipallo
 • Säilytyslaukku olkakantohihnalla
 • Pallojen materiaali on polyuretaani
 • Käsin ommellut
 • Pallojen sisään rakennetulla kolmen kuulan äänentoistolla pallot havaitsee kuulon avulla
 • Pallojen koko: 8,6 cm
 • Pallojen paino: 275 g

Tämä Boccia peli myös näkörajoitteisille mahdollisuuden nauttia tästä pelistä. Jokaisessa pallossa on sisään rakennettu järjestelmä, jossa helistimen lailla toimiva äänentoisto kolmella sisäisellä minikuulalla mahdollistaa näkörajoitteisenkin havaitsemaan pallon sijoittelua ja osumia pelikentällä.

3. Tuomarisetti Boccia Peliin

Tuomarisetillä tuomaroit Boccia peliä ja valvot pelin kulkua. Setti sisältää: 2 x mittaharppi, mittanauha, tuomarin maila ja kantolaukku.

Peli alkaa, kun tuomari antaa ensimmäisessä heittoruudussa olevalle pelaajalle luvan heittää maalipallon. Mailalla (punainen/sininen puoli) tuomari näyttää, kumpi joukkueista on vuorossa. Mittaharpeilla tai nauhalla mitataan pelipallojen etäisyys maalipallosta.

Tuomari valvoo pelin kulkua ja sääntöjen noudattamista.

 • 2 x mittaharppi (15 cm ja 25 cm)
 • Mittanauha 3 m
 • Tuomarin maila (punainen/sininen puoli)
 • Kantolaukku
 • Paino: 575 g

Pelisäännöt:

PELIN TARKOITUS JA KULKU

Pelin tarkoituksena on saada henkilökohtainen/joukkueen pelipallo tai -pallot mahdollisimman lähelle maalipalloa. Maalipalloa saa myös siirtää osumalla siihen peli-pallolla. Pelipallo ja maalipallo voidaan heittää, vierittää, työntää tai potkaista pelikentälle. Ottelu ja sen ensimmäinen erä alkaa, kun tuomari antaa ensimmäisessä heittoruudussa olevalle pelaajalle luvan heittää maalipallon. Toinen erä alkaa maali-pallon heitosta seuraavasta ruudusta ja näin edetään heittoruutu kerrallaan erien mukaan.

Maalipallon heiton jälkeen ensimmäisen pelipallon heittää maalipallon heittänyt pelaaja. Maalipallon heittäneen pelaajan saatua hyväksytyn pelipallon heiton (pelipallo on maali- tai välialueella), siirtyy vuoro vastustajalle, jonka jälkeen heittovuorossa on aina se pelaaja tai joukkue, jonka pelipallo on kauempana maalipallosta. Mikäli maalipallon heittänyt pelaaja ei saa hyväksyttyä pelipalloheittoa, jatkavat jäljellä olevat pelaajat niin kauan, että tulee hyväksytty heitto tai pallot loppuvat.

Jos molempien joukkueiden pallot ovat yhtä kaukana maalipallosta pelin ollessa kesken, peli jatkuu siten, että joukkueet heittävät vuorotellen kunnes muutos tapahtuu. Viimeksi heittänyt on ensiksi vuorossa. Kierros päättyy, kun kaikki pelaajat ovat heittäneet kaikki pelipallonsa. Tämä koskee myös henkilökohtaista peliä.

LOPPUTULOS

Erän voittaa se joukkue/henkilö, jonka pelipallo(t) ovat lähempänä maalipalloa kuin vastustajan pelipallo(t). Hävinnyt joukkue saa kierroksella nolla eräpistettä ja voittanut joukkue niin monta eräpistettä, kuin sillä on pelipalloja lähempänä maalipalloa verrattuna vastustajan pelipalloihin.
Jos molempien joukkueitten/henkilöiden pelipallot ovat yhtä kaukana maalipallosta, erä päättyy 1– 1. Jos kolme pelipalloa, joista kaksi on samanväristä ja yksi erivärinen, on yhtä kaukana maalipallosta, kierros päättyy 2–1 jne.

Ottelun voittaa, ja saa kaksi pistettä, se joukkue, jonka eräpisteiden ja hyvitys-pisteiden yhteissumma on suurempi, hävinnyt joukkue saa 0 pistettä. Jos yhteissumma on yhtä suuri, saa kumpikin joukkue 1 pisteen.

Kilpailun voittaa se joukkue, jolla on eniten voittopisteitä. Jos kaksi tai useampi joukkue päättyy samaan pistemäärään, voittaja ratkaistaan ensiksi eräpiste-eron perusteella, toiseksi eniten pisteitä tehneen mukaan ja kolmanneksi keskinäisten ottelujen perusteella ja neljänneksi uusintaottelun perusteella.

Jos voittajan tai jatkoon menijän selvittämiseksi tarvitaan lisäkierros(kset), menetellään seuraavasti: Tuomari vie maalipallon pilkulle. Aloittava väri arvotaan. Kun kaikki pallot on heitetty, kumman väriset pallo(t) on lähempänä, on voittaja. Jos kierros päättyy tasan, pelataan samalla tavalla tarvittava määrä lisäkierroksia voittajan / jatkoon menijän löytämiseksi.

HYVÄKSYTTY MAALIPALLON HEITTO

Maalipallon tulee jäädä maalialueelle. Maalipallon heittoa ei saa uusia. Jos maalipallo ei ylitä kokonaan välialueen ja maalialueen rajaa, heitto on hylätty ja aloitus siirtyy vastustajalle, joka joukkuekilpailussa saa valita heittäjän. Jos myös vastustaja epäonnistuu maalipallon heitossa, päättyy erä tulokseen 0–0.

Jos maalipallon heittäjä heittää pelipallon maalipallon sijasta, lasketaan se hylätyksi maalipallon heitoksi. Tällöin pelipallo palautetaan hänelle takaisin, ja aloitus siirtyy vastustajalle. Mikäli vastustajakaan ei saa hyväksyttyä maalipallonheittoa, päättyy erä 0– 0.

PELIPALLOJEN ETÄISYYDEN MITTAUS MAALIPALLOSTA

Ottelun tuomari mittaa pelipallojen etäisyyden maalipallosta. Jos pelipallo on maalipallon päällä, katsotaan sen olevan yhtä lähellä kuin sivukosketuksessa olevan pallon. Jos maalipallo on pelipallon/- pallojen päällä, ovat ne kaikki pelipallot, jotka koskettavat maalipalloa,
yhtä kaukana maalipallosta.

ULOSMENNEET PALLOT

Pallo tuomitaan ulosmenneeksi, kun se koskettaa kentän rajaviivoja sisäpuolelta kohtisuoraan ylhäältä katsottuna. Jos pallo vieriessään, ruuduista 1 tai 6 heitettynä, koskettaa rajaviivaa ja pysähtyessään on kentällä, tuomitaan pallo ulos menneeksi. Jos maalipallo joutuu pelin aikana maalialueen ulkopuolelle, se asetetaan maalialueelle pisteeseen A (kts. liite 1). Jos pelipallo on keskipisteen päällä, laitetaan ulosheitetty maalipallo lähimpään mahdolliseen näkyvään paikkaan (ei pelipallon taakse).

HEITOT VÄÄRÄLLÄ VUOROLLA / PALLOLLA

Jos joukkue/henkilö heittää väärällä vuorolla, on pelipallo mitätön ja se otetaan pois kentältä. Mahdolliset siirtymät maalipalloon tai pelipalloihin jäävät voimaan. Jos tuomari näyttää väärin, pelipallo palautetaan. Mahdolliset siirtymät maalipalloon tai pelipalloihin jäävät kuitenkin voimaan. Jos kaksi tai useampi pelaaja samasta joukkueesta heittävät yhtä aikaa, lasketaan kaikki heitetyt pallot pelatuiksi ja peli jatkuu normaalisti. Jos pelaaja heittää vastustajan pallon, heitetty pallo palautetaan vastustajalle ja heittäjältä otetaan yksi pallo pois. Mahdolliset siirtymät maalipalloon ja pelipalloihin jäävät voimaan.

YLIASTUMINEN/RAJARIKKO

Heittosuoritus määritellään seuraavasti: heitto alkaa siitä, kun pelaaja on asettunut heittoasentoon. Heittosuoritus on päättynyt, kun pelipallon on irronnut heittokädestä. Jokaisen pelaajan on heiton aikana pysyttävä heittolinjan takana. Seisaaltaan pelaavan henkilön jalkojen tulee olla kokonaan heittoruudun sisäpuolella katsottaessa kohtisuoraan alaspäin. Tämä rajarikko tarkoittaa niin etuviivaa kuin sivuviivojakin (rajarikkosääntö on siis sama kuin pallon rajarikossa).

PELIT ERI KOKOONPANOILLA

Henkilökohtaiset pelit

Ottelussa pelataan kuusi kierrosta. Henkilökohtaisessa pelissä kummallakin pelaajalla on kuusi (6) pelipalloa, kummallakin oman värisensä. Arvonnassa aloituksen saanut pelaaja pelaa ruudussa kolme (3) ja vastustaja ruudussa neljä (4) (ruudut 1 ja 2 sekä 5 ja 6 jäävät tyhjiksi).

Paripelit

Ottelussa pelataan neljä kierrosta. Joukkue muodostuu kahdesta (2) pelaajasta sekä yhdestä (1) vaihtopelaajasta. Pelaajilla on kolme (3) pelipalloa. Arvonnassa aloituksen saanut pari asettuu heittoruutuihin kaksi (2) ja neljä (4) (punaiset pallot) ja toinen pari heittoruutuihin kolme (3) ja viisi (5) (siniset pallot). Heittoruudut yksi (1) ja kuusi (6) jäävät tyhjiksi. Pelaaja ei saa vaihtaa ruutua, kun peli on alkanut.

Joukkuepelit

Joukkue voi muodostua esim kolmesta (3) pelaajasta sekä yhdestä (1) vaihtopelaajasta. Pelaajat saavat pelata ainoastaan yhdessä (1) joukkueessa. Vaihtopelaaja voi tulla joukkueen kapteenin ilmoituksesta kesken ottelun peliin. Arvonnassa aloituksen saanut joukkue asettuu heittoruutuihin yksi (1), kolme (3) ja viisi (5) ja toinen joukkue heittoruutuihin kaksi (2), neljä (4) ja kuusi (6). Pelaaja ei saa vaihtaa heittoruutua, kun peli on alkanut.

Lisätiedot

setti

Bocciapeli Standart 249 €, Bocciapeli äänellä 279 €, Boccia tuomarisetti 72 €